Abone Ol

Takva; Sorumluluktur İsar; Gönüllülüktür

Takva; Sorumluluktur İsar; Gönüllülüktür
Özgürlük ve rızık gibi konularda gençler için özgün çalışmalar aranıyor! Çünkü, gençlerin temel ihtiyaçlarını hesaba katmaktan uzak mevcut iletişim dili, onların meşru özgürlük alanlarını kısıtlıyor. Bu açıdan “takva ve isar” kavramlarını yeniden anlamak ve anlamlandırmak gerekiyor. “Sorumluluk ve gönüllük” kapılarını yeniden aşındırmak ve şahsiyet ve erdem kazanma adına yeni vizyonlar oluşturmak yeni nesle yapılacak en büyük yatırım olacaktır. Gençlerimiz, bu sayede kazandıkları şahsiyet ve erdemle hayatlarını şekillendirecek ve yön verecektir.

Gençlik araştırmaları; "asi, aykırı, itiraz etmeyi seven, farklı heyecanlar yaşayan, hayat tarzı değişik bir gençlik" tespitini öne çıkarıyor Bu tespitleri olumsuz ifadeler olarak kabul etmek yerine, itirazla başlayan bir iletişim kanalı oluşturmak zorundayız. Çünkü, gençliğin başkaldırı merkezli, itiraz endeksli bir hayatının olması aslında olumlu ve fırsata dönüştürülecek bir unsurdur. Gençliğin itaat ve itiraz dengesini sağlayacak yeni iletişim dili bu açıdan gereklidir. Bilmeliyiz ki; peygamberler insanlara aklını kullanmayı önermişler, düşünmeye davet etmişler ve bu yüzden gençleri kazanmayı başarmışlardır.

“Gençlik ve İnanç” konusunda yapılan çalışmalar, daha çok öğrendiği halde sorgulayamadığı için sorumsuzlaşan gençleri kazanmak adına temsilden çok fonksiyon üretmek gerektiğinin altını çiziyor. Çünkü, Z kuşağı tamamen görsel çalışıyor ve bu açıdan şekillendirme ve tasvir, iletişimin fonksiyon aşamalı bir süreç olduğunu gösteriyor. Gençlerle iletişimde fonksiyon geliştirmek; yeni bir bakış açısı sunma, davranış biçimini değiştirme, bilgilendirme ve yetki verme ile mümkündür. Gençlerimiz sadece yarınlarımız olmak istemiyor, bugün de söz hakkı istiyor. Eğer bugün onlara söz hakkı verebilirsek yarınlarımızı şekillendirmeleri daha kolay olacaktır.

Çalışmadan kazanılan servetten, bilinçsiz ve ölçüsüz eğlenceden, karakterden yoksun bilgiden, ahlaktan yoksun kariyerden, insani değerlerden yoksun bilimden, fedakarlığı olmayan dindarlıktan ve ilkesiz politikadan gençleri kurtarmanın yolu; takva ve isar örnekliği sergilemektir. Bu sorumluluğu gençliğe sunabilirseniz, teknolojinin rahmet olmasıyla gönüllüğe ulaşacak ve çağlara muştu olacaktır. Çünkü, derdi olan kazanacak, gününü gün edenler değil!

YAZAR HAKKINDA
İbrahim Veli
İbrahim Veli
YORUMLAR
İçeriğe ait yorum bulunmamaktadır.
YORUM YAPIN