Abone Ol

Derin Olan Kuyu Değil, Kısa Olan İptir!

Derin Olan Kuyu Değil, Kısa Olan İptir!

Derin Olan Kuyu Değil, Kısa Olan İptir!

İbrahim Veli

Her insan önce eğitilir, bu eğitim sonucunda bir iş sahibi olur. Eğitim ve iş hayatı ile oluşturduğu bir sosyal çevre kazanır, münasebeti ölçüsünde sosyal hayatına yön verir. Hayatın bu üç aşamasında insan, hakkını verdiğinde en büyük sermayeye sahip olur. Böylece edindiği hayat tecrübesi ile cemiyet adamı olmaya hak kazanır.

İnsanın bilgi üretme, geliştirme ve yayma rolü yanında sosyal yönünün dikkate alınması günümüzde daha da önem kazanmıştır. Çünkü bilgi çağında başarı ve sosyal sorumluluk temel değer ve motivasyonlar olarak gündeme gelmektedir. Bu duyguları anlayarak ve sınıflandırarak cemiyet adamı rolünü güçlendirebilirsin.

Bilmekten çok yapabilmek önemlidir çünkü. Eylem olmadı mı vizyon bir rüyadır. O hâlde, eyleme sahip bir vizyonun, dünyayı değiştirmek demek olduğunu hisset! Bir şeyi bilmek ayrı, bildiğini uygulayabilmek ayrı; bilgiye sahip olmak ayrı, bilgeliğe sahip olmak ayrı şeylerdir. Bilgelik, uygulamaya konulmuş bilgi olup “akıl teri” ile “alın teri”ni buluşturmak için hareket eder. Bunu yaparken “inisiyatif alabilme”, “işbirliğine açık olma”, “hataları hızlı ve etkili biçimde telafi edebilme” yetenekleri kazandırır.

Yetenek, bilgi ve performans ile oluşan bir vizyon, sosyal ve kültürel bir etki oluşturarak toplumsal yapıyı ve sosyal ilişkileri dönüştürücü bir güce sahip olabilir. Vizyoner insan, kök saldığı sosyal ortamlar sayesinde değişimci potansiyeli harekete geçirerek sosyolojik dönüşümü gerçekleştirebilir. Çünkü derin olan kuyu değil, kısa olan iptir!

YAZAR HAKKINDA
İbrahim Veli
İbrahim Veli
YORUMLAR
İçeriğe ait yorum bulunmamaktadır.
YORUM YAPIN